Obvestila

Občanke in občani odločamo že tretjič!

datum: 19.05.2021
kategorija: Moja pobuda 2021

Odvil se bo tretji cikel participativnega proračuna v občini Ajdovščina – Moja pobuda. Že danes boste občanke in občani v nabiralnike prejeli letake s podrobnejšimi informacijami o tokratni že tretji izvedbi. Spletna srečanja sledijo že v tem tednu, posebej bo srečanje namenjeno tudi mladim. Delavnice po krajevnih skupnostih pa se bodo pričele izvajati v prihodnjem tednu.

Moja pobuda 2021-2022 FB grafika ze tretjicV letošnjem letu bomo izvedli že tretji cikel participativnega proračuna Moja pobuda. Izglasovani projekti se bodo uresničili v letih 2021 in 2022. V tem tednu že pričenjamo z aktivnostmi, in sicer spletnimi srečanji – eno bo namenjeno splošni predstavitvi, slednje bo jutri, 20. maja, ob 19. uri. Predstavitveno srečanje za območje MLADI pa bo v petek, 21. maja, ob 19. uri. ZOOM povezavi do spletnih srečanj:

spološna predstavitev po KS

- predstavitev MLADI 

Za klasično izvedbo participativnega proračuna je v proračunu rezerviranih 480.000 evrov za obe leti, za pobude v skupini MLADI pa je rezerviranih 60.000 evrov. Mladi od 15. leta starosti imate možnost oblikovati, oddati in glasovati za projektne pobude, tako v sklopu območja, kjer živite, kot tudi znotraj skupine MLADI. Zagotovo imate želje in ideje, kaj izboljšati, da bo življenje v občini Ajdovščina za mlade prijetnejše.

V prihodnjem tednu bodo po krajevnih skupnostih potekale delavnice, o terminih boste občanke in občani obveščeni z , ki bo v teh dneh razposlan po vseh gospodinjstvih. Več informacij o izvedbi dobite v razdelku Moja pobuda.

Vabljeni k soustvarjanju tretjega cikla projekta Moja pobuda, k čemur je pozval tudi župan, Tadej Beočanina: »Prepričan sem, da imate še mnogo pobud, načrtov in ciljev, ki jih še želite predstaviti. Zato vas vabim, da izkoristite priložnost in se udeležite delavnic ter drugih možnosti odločanja v že tretji izvedbi projekta Moja pobuda – za skupno dobro nas in naših zanamcev.«

Moja pobuda 2021-2022 napis