Prva tekma v zimskem bazenu!

datum: 20.02.2017
kategorija: Novice

Plavalni klub Ajdovščina je v soboto, 18. februarja, pripravil prvo plavalno tekmo v Ajdovščini. Srečanje primorskih klubov je v zimski bazen privabilo 110 plavalcev iz šestih klubov - Cerknega, Nove Gorice, Kopra, Pirana in seveda domačega Plavalnega kluba Ajdovščina kot gostitelja.

Ajdovski bazen v Športnem centru Police je sicer premajhen za organizacijo kakšne večje tekme, saj ni dovolj globok, dolg je 20 metrov in ima le štiri proge. Kljub temu pa je bil primeren za prijateljsko tekmo in druženje, so povedali gostje iz drugih klubov.

Vsak tekmovalec je nastopal v vseh štirih disciplinah v svoji starostni kategoriji - hrbtnem, prsnem in prostem (kravl) slogu ter delfinu. Za končni rezultat pa je štel seštevek vseh štirih časov. Najmlajši so morali preplavati eno dolžino bazena ali 20 metrov, ostali pa dve dolžini oziroma 40 metrov.

Ajdovski klub je domačo tekmo organiziral tudi zato, ker ima dovolj domačih sodnikov plavanja.

Najmlajša plavalka je bila petletna Lana iz Cerknega, predstavili pa so se tudi mali plavalci iz plavalnih šol.

ajdovciMed najmlajšimi (starosti 8 let in manj) sta zmagi odnesla Jonas Lapanje in Zala Močnik v Cerkno, med 9 do 10 let starimi plavalci sta bila najboljša Tibor Bržan in Neja Pangerc iz Kopra; med 11 in 12 let starimi plavalci sta zmagi odšli z Anom Primožičem v Cerkno, Sara Ličen pa jo je obdržala doma. Med najstarejšimi plavalci, starimi 13 in 14 let, sta se izkazala domača plavalca Miha Rijavec in Sanja Dumenčić.

Ob treh ajdovskih zmagovalcih so se izkazali še Michel Batagelj, Tinkara Plešnar in Ema Čehovin, ki so si priplavali srebrno medaljo, ter Iza Breški Čoklc, ki je prejela bron.

rr