Dnevu družin sledi muzejski dan

datum: 16.05.2019
kategorija: Novice

V Pilonovi galeriji obeležujejo tako Mednarodni dan družin (15. maja) kot tudi Mednarodni muzejski dan (18. maj). V obeh primerih so pripravili nabor zanimivih vsebin in ogledov.

Tako si znotraj akcije Za družine brezplačno, ki jo pripravlja Zveza prijateljev mladine Slovenije, v Pilonovi galeriji lahko ogledate občasno razstavo 14. Cici umetnije, v okviru stalne zbirke Vena Pilona pa se lahko sprehodite s pobarvankami, dopolnjevankami ter sestavljankami z motivi Pilonovih del. Vsaka družina ob obisku prejme spominek Pilonove galerije.

Tudi v petek bo ves dan in brezplačno na ogled stalna zbirka Vena Pilona (otrokom in družinam so namenili tudi samostojno raziskovanje s pobarvankami, sestavljankami in dopolnjevankami). Za osnovnošolce so od 9.00 do 14.00 pripravili likovne delavnice na temo letošnjega Mednarodnega dneva muzejev "Muzeji kot kulturna središča: Prihodnost tradicije", od 9.00 do 12.00 pa so povabili predšolske otroke na voden ogled občasne razstave Skrivnosti Cici umetnij. Tudi v soboto je vstop za vse obiskovalce prost.