Umetniki za Ukrajino

datum: 02.03.2022
kategorija: Novice

Vojna v Ukrajini se je dotaknila slehernika, nihče ne ostaja neprizadet ob srhljivih informacijah, ki prihajajo iz območja tako blizu nas. Ajdovske umetnice in umetniki so se odzvali z dobrodelno akcijo – v Lični hiši se zbirajo donirana umetniška dela manjšega formata, katerih izkupiček bo v celoti nakazan na Karitasov račun za pomoč Ukrajini.

»Vsaka kapljica šteje – veliko kapljic se že spremeni v dobrodelni tok,« sta v vabilu umetnikom zapisali pobudnici dobrodelne akcije Alina in Polona iz Društva Lična hiša. Društvo se je za potrebe humanitarne akcije povezalo z dobrodelno organizacijo Karitas, na katere računu se bodo zbirala sredstva. Akcija se je začela danes, odziv umetnikov pa je velik – doslej je doniranih že preko 50 likovnih del. Zbirajo se v prostorih Lične hiše, kamor ste vabljeni tudi vsi, ki bi želeli pomagati Ukrajini. Za vaš prostovoljni denarni prispevek si boste lahko izbrali eno od podarjenih del. Da bi k sodelovanju privabili kar čim več ljudi, so umetnike pozvali k darovanju manjših del, od obiskovalcev pa se pričakuje prispevek od 10 evrov naprej, po zmožnosti posameznika. »Vsak dar šteje,« poudarja Polona iz Lične hiše.

Vabljeni k sodelovanju v dobrodelni akciji – tako umetniki, donacije likovnih del so še vedno dobrodošle – kot srčni obiskovalci, ki si boste v Lični hiši za prispevek po vaših zmožnostih lahko izbrali eno od del – odprto imajo po običajnem urniku. Izkupiček bo v celoti nakazan na račun Karitasa, organizacija pa bo nato denar po lastni presoji namenila za pomoč prizadetim v vojni v Ukrajini. Akcija bo trajala, dokler bodo na voljo podarjena likovna dela.