Državno prvenstvo v jadralnem padalstvu s startom v Ajdovščini

datum: 23.06.2022
kategorija: Novice

Društvo jadralnih padalcev Kovk Ajdovščina je organizator državnega prvenstva v 'Hike&Fly' letenju. Tekmovanje je prvič potekalo v Sloveniji in je na Lavričevem trgu, kjer je potekal start tekmovanja, privabilo lepo številko udeležencev. Tridnevno prvenstvo se je začelo v Ajdovščini, končalo pa se bo v Kranjski Gori.

hikeDruštvo jadralni padalcev Kovk Ajdovščina je gostitelj tekmovanja XSlovenia Hike&Fly, ki se šteje za državno prvenstvo v jadralnem padalstvu v disciplini 'hodi in leti'. Tovrstni dogodek se izvaja prvič v Sloveniji in bo potekal tri dni.  Tekmovanje je namenjeno tako izkušenim 'hodi-leti' tekmovalcem kot tudi pilotom, ki s tovrstnimi tekmovanji še nimajo veliko izkušenj in bi se vseeno radi preizkusili v tej zanimivi avanturi letenja z jadralnim padalom in pohodništvom. Na startu tekmovanja, ki se je odvilo na Lavričevem trgu v Ajdovščini je bilo zbranih več kot 20 tekmovalcev. Trasa tekmovanja je sestavljena iz sedmih točk, prva točka je Lavričev trg, druga Rusijanov trg v Novi Gorici, tretja je središče Kobarida, četrta vzletišče Gače nad Bledom, predzadnja vzletišče Gozd, končna točka pa bo v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani. 

 

hikeZbrane tekmovalce in obiskovalce na Lavričevem trgu je pozdravila tudi predstavnica  Javnega zavoda za turizem Vipavska dolina in Nova Gorica in jim zaželela srečno ter uspešno 'hike and fly' dogodivščino do cilja! Priljubljena kombinacija pohodništva in letenja s padalom je v Vipavski dolini nadvse priljubljeno doživetje. V turistični agenciji Wajdušna je prav slednje eno izmed najbolj prodajanih turističnih doživetij.