Dnevi cepljenja

Panoji v grajskem obzidju v prazničnem vzdušju

datum: 10.12.2021
kategorija: Decembrska doživetja

Osem panojev je v decembrskem času zasijalo v božičnih motivih. 100-letnico nogometa so nasledili praznični motivi z vseh koncev Vipavske doline, ki jih na dnu bogati tudi voščilo. Avtor fotografij, ki bodo na ogled vse začetka prihodnjega leta, je Marjan Močivnik.

V praznično podobo so se odeli tudi panoji v grajskem obzidju. Fotografije so bile posnete v različnih krajih po Vipavski dolini – Vipavskem Križu, Taboru nad Dornberkom, pa tudi v naravi pod Otliškim oknom. Prevladujejo motivi jaslic, največ izmed njih je bilo posnetkih prav v Vipavskem Križu, kjer že več let zapored prirejajo Božično zgodbo z množico igralcev, statistov, slikovitih kulis in zvočno-vizualnimi učinki. Letos je izvedba glede na epidemiološke razmere še pod vprašajem, pa vendar nas lahko na pravo božično vzdušje spomnijo tudi spomini izpred let.  

 

Z gotovostjo bo vsak obiskovalec grajskega obzidja ob že sicer praznično okrašeni Ajdovščini oko ustavil tudi na božičnih motivih grajskih panojev. Posnetke božično-novoletnih motivov je v objektiv ujel Marjan Močivnik.