Koledar dogodkov

Dogodek: Namakanje Vipavske doline (kmetijstva) - srečanje s krajani

Datum: 08.05.2019
Ura: 20:00

Kraj: Selo na Vipavskem
Lokacija: Kulturni dom Selo

Organizator: Občina Ajdovščina

 OBČINA AJDOVŠČINA IN KMETOVALCI SMO POSTAVLJENI PRED KLJUČNO ODLOČITEV, POMEMBNO ZA NADALJNJI RAZVOJ NAMAKANJA VIPAVSKE DOLINE OZIROMA KMETIJSTVA

Občina Ajdovščina v letošnjem letu začenja s pripravo dokumentacije za izgradnjo razvodnega namakalnega sistema na območju občine. Aktivnosti gradnje namakalnega sistema se začnejo z ozaveščanjem, seznanjanjem in informiranjem lastnikov oziroma uporabnikov kmetijskih zemljišč na predvidenem namakalnem območju.

Predvideno namakalno območje zajema območje, ki ga omejuje zadrževalnik Vogršček na zahodu, mesto Ajdovščina na vzhodu, hitra cesta Razdrto – Vrtojba na severu in reka Vipava na jugu.

Občina Ajdovščina zato vabi vse lastnike oziroma uporabnike kmetijskih zemljišč predvidenega namakalnega območja na srečanja, na katerih bomo pojasnili postopke ter zaveze, ki jih bodo morali sprejeti lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišč.

Srečanje bo potekalo: 

Sreda, 8. 5. 2019, ob 20.00 - Kulturni dom Selo. 

Odločitev za namakanje je na kmetih samih in je pomembna za bodoči razvoj in stabilnost pridelave. Vse kmetovalce ter lastnike in uporabnike kmetijskih zemljišč vabimo, da se udeležujejo sestankov in predstavitev ter s sodelovanjem prispevajo in sooblikujejo razvoj kmetijstva Vipavske doline.    

Srečanje bo predvidoma trajalo eno uro.