Obvestila

Ministrstvo objavilo odredbo o prepovedi zbiranja, tudi nekatere prireditve v naši občini že odpovedane

datum: 07.03.2020
kategorija: Koronavirus

Ministrstvo za zdravje je danes ob 19. uri objavilo Odredbo o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, z več kot 500 obiskovalci. Preventivno odpovedni tudi dve domači prireditvi.

V Sloveniji je z novim virusom okuženih že 12 ljudi, stopnja tveganja okužbe je vedno večja, zato je, tudi na priporočilo Ministrstva za zdravje, odpovedanih več prireditev. Ob 19. uri pa je Ministrstvo za zdravje objavilo tudi uradno prepoved zbiranja ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 500 ljudi. V naši občini sta tako že odpovedala svoja dogodka Klub ajdovskih študentov – za danes zvečer napovedani stand-up v MKC Hiši mladih – ter Krajevna skupnost Črniče, gledališko predstavo na praznično nedeljo 8. marca. O nadomestnih datumih bodo organizatorji pravočano obveščali. 

Tudi ostalim organizatorjem različnih dogodkov priporočamo, da sledijo obvestilom zdravstvenega ministrstva in Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter presodijo o tveganju. Predvsem pa občankam in občanom svetujemo, naj s skrbim ravnanjem kar se da sami poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih. Koristne povezave do različnih informacij ter priporočil v zvezi z novim virusom najdete v obvestilih na levi strani spletne strani (na mobilni verziji - zgoraj, zavihek "izpostavljeno").  

Povezane novice: 

Ukrepi v zvezi s koronavirusom

Preventivni ukrepi