Obvestila

Preventivni ukrepi tudi v prostorih Občine Ajdovščina

datum: 11.03.2020
kategorija: Koronavirus

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa uvaja Občina Ajdovščina v svojih prostorih preventivne ukrepe, ki bodo veljali do preklica. Občankam in občanom svetujemo, da čim več opravkov uredijo preko telefona ali elektronske pošte.

Za obiskovalce vseh javnih prostorov Občine Ajdovščina – na Cesti 5. maja 6a, na Gregorčičevi 20, v TIC Ajdovščina na Prešernovi ulici in v Dvorani prve slovenske vlade – je obvezno razkuževanje rok – razkužila so pripravljena na vhodih v objekte. Ob tem pa pričnejo v četrtek, 12. marca, veljati še naslednji ukrepi:

- stranke lahko v stavbo na Cesti 5. maja 6a prihajajo le v času uradnih ur, torej ob ponedeljkih od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 15.00, ob sredah od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 16.30 ter ob petkih od 8.00 do 12.00, v preostalem delovnem času bo stavba za stranke zaprta;

- stranke vse svoje opravke uredijo na vložišču in ne hodijo prosto po oddelkih – po potrebi bodo uslužbenke na vložišču poklicale želene sodelavce k stranki v avlo;

- tudi stranke razvojnega oddelka občine, ki deluje v stavbi na Gregorčičevi ulici 20, naj se najprej zglasijo na vložišču, ki je v stavbi na Cesti 5. maja 6a – obvestilo o tem bo nameščeno na vhodu v stavbo na Gregorčičevi ulici, ki bo za čas trajanja teh preventivnih ukrepov zaprta za stranke;

- naprošamo obiskovalce, da tudi morebitne opravke na TIC Ajdovščina poskušajo opraviti preko telefona (05 36 59 140) ali e-pošte (ajdovscina@vipavskadolina.si), če pa vendarle morajo na obisk v poslovalnico na Prešernovi ulici, naj upoštevajo vsa navodila stroke ter si ob vstopu razkužijo roke;

- poskrbljeno bo, da bodo v naprej dogovorjeni sestanki potekali v ustreznih, dobro prezračenih in večjih prostorih, tako da bo razdalja med udeleženci takšnih srečanj ustrezna.

Prireditve v Dvorani prve slovenske vlade so v večji meri odpovedane, je pa tudi v prostorih dvorane zagotovljeno razkuževanje za obiskovalce, prostori se redno čistijo in so dobro prezračeni.

Preventivni ukrepi, ki bodo do preklica veljali za javne stavbe Občine Ajdovščina, so vzpostavljeni z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa. Virus se izredno hitro širi, zato svetujemo občankam in občanom, da se striktno držijo navodil stroke, ne hodijo v prostore, kjer se zadržuje več ljudi, v primeru znakov okužbe pa naj najprej pokličejo svojega osebnega zdravnika, ki bo odredil nadaljnje ukrepanje. 

Pomembnejša obvestila in aktualne informacije v zvezi s koronavirusom so zbrane v obvestilniku na levi strani občinskega spletišča.