Obvestila

Vzgojno-izobraževalni zavodi od ponedeljka naprej zaprti

datum: 12.03.2020
kategorija: Koronavirus

Danes zjutraj so se v prostorih Občine Ajdovščina sestali predstavniki štaba Civilne zaščite občin Ajdovščina in Vipava, skupaj z regijskim poveljnikom in predstavniki Zdravstvenega doma Ajdovščina

S ponedeljkom se zapirajo vrata vseh vzgojno-izobraževalnih ustanov. V Ajdovščini pa sta se danes zjutraj že sestala občinska štaba Civilne zaščite občin Ajdovščina in Vipava, sestanka so se udeležili tudi poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severnoprimorsko Samo Kosmač in predstavniki Zdravstvenega doma Ajdovščina.

Zdravstveni minister Aleš Šabeder je sinoči koordinacijo aktivnosti v zvezi s pandemijo koronavirusa predal Upravi RS za zaščito in reševanje, aktivirani so torej občinski štabi Civilne zaščite. V Ajdovščini je prvi sestanek štaba v razširjeni sestavi že potekal. Štaba Civilne zaščite občin Ajdovščina in Vipava bosta delovala enotno. Odpovedana je velika reševalna vaja Potres Ajdovščina 2020, ki bi morala konec marca potekati na stavbi 3 nekdanje šole na Cesti 5. maja. Sprejet je tudi sklep, da se zapre prostore Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina, kamor lahko vstopajo le zaposleni in predstavniki civilne zaščite. Servis gasilnikov bodo na GRC-ju še opravljali, vendar pa se gasilnike za pregled pušča pred gasilskim domom. Drugi ukrepi so v pripravi, o njih bomo sproti obveščali na občinskem spletišču.