Obvestila

Ko nam življenje kroji koronavirus

datum: 05.04.2020
kategorija: Koronavirus

Že dober mesec se spopadamo z nevsakdanjimi razmerami. Potrebnih je veliko prilagoditev, še več dobre volje in potrpljenja ob ukrepih, ki nam niso najbolj po volji, so pa nujni in kot vse kaže tudi učinkoviti. Štab Civilne zaščite deluje s polno paro, v tem tednu so vzpostavili še dve novi klicni številki.

V zgornji Vipavski dolini smo se dobro spoprijeli z nevidnim zlom, hvala vsem občankam in občanom, ki ponujate pomoč in ki se držite zapovedi. Veliko hvaležnost izrekamo vsem zdravstvenim delavcem in pripadnikom sil za zaščito in reševanje, ki v teh dneh skrbijo, da smo zaščiteni in da ostajamo zdravi. V krizi se je pokazala velika solidarnost in humanost. Prav v teh dneh je na primer pričelo primanjkovati hrane za pripravo kosil za ranljive skupine, pa so se nemudoma odzvali lokalni dobavitelji.

Štab Civilne zaščite je ob začetku krizne situacije vzpostavil kontaktno telefonsko številko za pomoč občankam in občanom, ki potrebujejo pomoč: 041 442 701. Zaradi velikega števila klicev je vzpostavljena še ena telefonska številka štaba CZ – 030 710 858 – številka bo aktivna 24 ur na dan. Vzpostavljeno pa imajo tudi dodatno številko, namenjeno prevzemu razkužil: 030 710 857 (med delavniki od 8. do 14. ure).