Vse najboljše za vaših 100 let, gospod Rafael Merkelj

datum: 06.02.2013
kategorija: Sporočila za javnost

Včeraj je častitljiv osebni jubilej, 100. rojstni dan, praznoval Rafael Merkelj iz Velikih Žabelj. Osebno mu je voščil tudi župan Občine Ajdovščina, Marjan Poljšak.

Gospodu Rafaelu je voščil predsednik Krajevne skupnosti Velike Žablje, Jožko Bat Domačija Rafaela in Marije Merkelj je bila včeraj polna obiskovalcev – sorodnikov, sosedov in prijateljev. V imenu Krajevne skupnosti je slavljencu čestital predsednik Jožko Bat ter mu izročil umetniško sliko z motivom Velikih Žabelj. Gospod Rafael je bil veselo presenečen nad obiskom župana Marjana Poljšaka, ki mu je ob častitljivem jubileju iskreno voščil ter mu izročil košaro dobrot. Nad čilostjo gospoda Rafaela Merklja pa je bil presenečen tudi župan ter mu je zaželel še veliko zdravja. Slavljencu je zapel Oktet Castrum. Nečakinja mu je pripravila pesniško sestavljen opis njegovega življenja, soseda pa »himno stoletja« za stoletnika.

Gospod Rafael je bil vesel obiska župana Marjana Poljšaka Gospod Rafael se je rodil februarja leta 1913 v Velikih Žabljah. Kot mlad fant je bil vpoklican v italijansko vojsko, ob pričetku druge svetovne vojne pa je bil ponovno vpoklican kot rezervist. Domov se je vrnil šele leta 1947. Leta 1954 se je poročil z Marijo, s katero imata sina in hči. Rafael je še do pred nedavnim aktivno kmetoval, še danes pa sem in tja sede na traktor. Je dobrega zdravja in čilega duha ter sam skrbi zase, celo za štedilnik se odpravi in skuha kaj zase in za Marijo.

Družina Merkljevih ima močne korenine, saj ima Rafael dve sestri – ena živi v Domu starejših občanov in šteje 103 leta, za drugo danes skrbi hči v Velikih Žabljah ter šteje 94 let. Skupaj imajo torej skoraj 300 let.

Vse najboljše stoletniku, še veliko zdravja in še na mnoga leta! Želimo jim predvsem zdravja ter čilega duha še naprej!