»Rad imam BCS«

datum: 31.07.2013
kategorija: Novice

Minuli konec tedna se je v Ajdovščini dogajalo nekaj precej nenavadnega in neobičajnega, pa temu ni botrovala vročina, pač pa bogata domišljija budanjskih fantov, ki je že večkrat prijetno presenetila. Njihova zadnja domislica nosi naslov I love BCS – s starimi, dobrimi kosilkami so se namreč iz rodnih Budanj odpeljali na »kofje« v Ajdovščino in spravili meščane na ulice.

I love BCSSedem budanjskih mladcev, na čelu s predsednikom krajevne skupnosti Matejem, se je minulo nedeljo dopoldan na kosilkah BCS odpravilo v Ajdovščino ter tik pred južino meščane spravilo na ulice in predvsem v dobro voljo. Najprej so se ustavili na »kofjetu« u Snici, pa na gellatiju u Bamboli, nato pa so se zapeljali še do gostilne Pri izviru Hublja na kosilo. Povsod so bili burno in prijazno sprejeti.

I love BCSIdeja za tovrstno srečanje se je utrnila na prijetno hladen zimski večer, ob kapljici rujnega. Ob razmišljanju o srečanju starodobnikov, pa vešp, ljubiteljev Tomosa, so fantje stuhtali, da si svoje lastno srečanje zaslužijo tudi BCS-ke in kosci. Že tedaj so določili datum – zadnjo julijsko nedeljo, ki je tako iz navadne prevroče poletne nedelje postala praznik koscev z BCS.

Generalka je uspela, prihodnje leto pa ste na praznik povabljeni lastniki in ljubitelji kosilk BCS od vsepovsod!

 

I love BCSI love BCS

I love BCS