Nov plavalni klub v Ajdovščini

datum: 20.09.2013
kategorija: Novice

Foto Zdravko Rijavec

Včeraj je v MC Hiša mladih v Palah potekala predstavitev novega Plavalnega kluba Ajdovščina, ki se usmerja predvsem v tekmovalno plavanje otrok, ponudil pa bo vseh vrst plavalne rekreacije za vse ciljne skupine. Predstavitev kluba sta s svojimi zgodbami poživila vrhunska slovenska plavalca Emil Tahirovič in Matjaž Markič.

Foto Zdravko RijavecPrvo pozdravno besedo je imel predsednik novega kluba, Rok Bajc. Sledila je predstavitev kluba in dela, kot jo vidi Ana ličen, plavalna učiteljica in pobudnica ustanovitve. Spregovoril je tudi strokovni sodelavec Plavalne zveze Slovenije, Darko Petkovič, med drugim tudi prvi trener Emila Tahiroviča in Petra Mankoča. Oba ugledna gosta, plavalca Emil Tahirovič in Matjaž Markič, sta predstavila svoje dosežke ter pripovedovala o njunih začetkih, o odnosih med plavalci, o treningih, konkurenci … .

Predstavitev kluba je popestril kulturni program – nastopili so oktet Vrh in plesalke, pionirke in tekmovalke iz PC ADC – povezovala pa ga je Rosana Rijavec.

Foto Zdravko RijavecDvorana v MC Hiši mladih je bila polna, obiskovalci pa radovedni, kar je dober obet za novi plavalni klub, ki z oktobrom že začne aktivno plavati.

Če bi se tudi vi želeli vključiti – odraslim klub ponuja rekreativno plavanje, izpopolnjevanje plavalnih tehnik, medtem ko bo z otroci pričel tudi resne treninge za tekmovalno plavanje – pokličite Ano Ličen na 041 887 100, pišite na pk.ajdovscina@gmail.com, ali poiščite Plavalni klub Ajdovščina na facebooku.