Aljaž in Vent - državna prvaka

datum: 11.11.2014
kategorija: Novice

Člani tekmovalne ekipe ŠKD Ajdovščina so tudi letos uspešno zastopali naš klub na Državnem prvenstvu šolanih psov vseh pasem 2014, ki je potekalo 18. in 19. 10. 2014 v Slovenski Bistrici. Aljaž Černigoj in njegov Vent sta postala državna prvaka, čestitamo!

DP v sledenju ŠKD Ajdovščina, november 2014V soboto je potekalo tekmovanje po programu ISP-A in B-Bh. Tekmovalci po višjih programih pa so se na ta dan preizkusili v sledenju. V nedeljo so tekmovali samo tekmovalci po višjih programih, opravljali pa so vaje poslušnosti in obrambe.  Po programu B-Bh je bila ekipa ŠKD Ajdovščina z svojimi člani najštevilčnejša, saj nas je zastopalo kar sedem tekmovalnih parov.

Po višjih programih smo imeli samo enega tekmovalca. Po programu IPO1 sta tekmovala Aljaž Černigoj in njegov nemški bokser Juventus Suum Cuique, ki sta se odrezala več kot odlično in pometla z močno konkurenco. Postala sta Državna prvaka med vsemi pasmami za leto 2014 ter že drugič zapored Državna prvaka v delu za pasmo nemški bokser. Tako sta v Ajdovščino prvič v zgodovini kluba prinesla ta prestižni naslov.

V soboto sta se Aljaž in Vent v zgodnjih jutranjih urah najprej podala na sled. Odsledila sta z 95 točkami in dokazala, da sta letos z razlogom med prvimi tudi na sledarskih tekmovanjih. V nedeljo sta najprej izvajala vaje poslušnosti, kjer sta nas vse presenetila in dosegla lepih 91 točk. Kot zadnje sta tekmovala v obrambi, kjer sta dosegla 90 točk. Skupno sta zbrala 276 točk in si tako zagotovila 1. mesto.

S to tekmo sta tudi izpolnila pogoje in se zaenkrat kot edina bokseraša v Sloveniji kvalificirala na Svetovno prvenstvo v delu ATIBOX IPO WM 2015. V začetku maja 2015 bomo tako lahko za Aljaža in Venta stiskali pesti, ko se bosta potila v Belgiji.

                                                                                    

ŠKD Ajdovščina