Nemški predsednik Joachim Gauck bo obiskal tudi naše kraje

datum: 25.11.2014
kategorija: Novice

Na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja se danes in jutri na uradnem obisku v Sloveniji mudi predsednik Zvezne republike Nemčije Joachim Gauck. Jutri se bosta predsednika mudila v naših krajih, med ostalim bosta obiskala domače podjetje Pipistrel, z njima pa se bo srečal tudi župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin.

Pomembna tema pogovorov obeh predsednikov bo krepitev konkurenčnosti slovenskega gospodarstva ter dvostransko sodelovanje med državama na gospodarskem, znanstvenem in kulturnem področju.

Predsednik Borut Pahor se je udeležil osrednjega dogodka ob praznovanju 25. obletnice podjetja Pipistrel ter direktorju Ivu Boscarolu izročil posebno darilo. Tako si bosta jutri oba predsednika ogledala Medpodjetniški izobraževalni center v Novi Gorici, ki je odličen primer sodelovanja med šolstvom in gospodarstvom. Nato pa bosta obiskala tudi ajdovsko podjetje Pipistrel. Podjetje ravno v teh dneh praznuje 25. let obstoja. Predsednik Borut Pahor je bil minuli četrtek gost osrednje prireditve ob častitljivi obletnici, ki je potekala v Pipistrelovem hangerju. V okviru uradnega obiska pa si bo podjetje, ki je vodilni svetovni proizvajalec lahkih športnih letal, v družbi slovenskega predsednika ogledal tudi nemški predsednik Gauck.