Veseli december je tu, Miklavž že na poti

datum: 03.12.2014
kategorija: Novice

Novoletna smreka na ajdovskem placu naznanja, da je burji navkljub tudi v Ajdovščini veseli december. Miklavž je že na poti, tudi Božiček in Dedek Mraz sta obljubila svoj prihod, na silvestrovo pa bomo skupaj nazdravili na ajdovskem placu.

Lučke Trg 1. slovenske vlade, dec 014Burja, ki danes krepko brije, tudi s sunki preko 100 km/h, ni ustavila mojstrov iz KSD Ajdovščina, ki jim je zaupana pomembna decembrska naloga – novoletna okrasitev mesta. Smreka na ajdovskem placu že stoji, še ena pa bo kmalu krasila tudi osrednje krožišče v mestu. Prav tako delavci že napeljujejo novoletne lučke – najprej na Miklavževih poteh, torej v okolici Dvorane prve slovenske vlade, nato pa po vsem mestu. Okrašene bodo tudi naše vasi, za to bodo poskrbele krajevne skupnosti.

Tudi letos so pri načrtovanju svetlobne novoletne okrasitve mesta sodelovala dekleta iz Arhitekturnega društva Forum. Kriza je res oklestila finančna sredstva, idej pa ne zmanjka, zato nas bodo tudi letos prijetno presenečale.

Poleg prazničnih smrečic in luči pa tudi letošnji veseli december poživljajo prireditve – vsem trem dobrim možicljem prireja bogate sprejeme MC Hiša mladih. Miklavž je že na poti, 5. decembra popoldan se bo ustavil v Dvorani prvi slovenske vlade – nikar ne pozabite pravočasno napisati pisemca želja.

Naslednje priložnosti bodo 20. decembra na Božičnem sejmu, ki bo letos potekal na Trgu 1. slovenske vlade, ter 29. decembra, ko v našo dvorano prihaja Dedek Mraz. Prav na koncu leta, na silvestrovo, pa bomo skupaj nazdravili pod šotorom na ajdovskem placu.

Spremljajte naše koledarje dogodkov, ki so vsak dan bolj polni. Če imate tudi vi dogodek, ki bi ga želeli objaviti v naših spletnih koledarjih, nam pošljite napoved na sanda.hain@ajdovscina.si.

Naj bo letošnji december predvsem topel in srčen!