Priznanja domačim prostovoljcem

datum: 23.12.2014
kategorija: Novice

Naj prostovoljka v kategoriji od 19 do 29 let je Katja Premrl

Mladinski svet Ajdovščina je minulo soboto, s podelitvijo priznanj, zaključil tradicionalni natečaj Naj prostovoljec leta. Poleg zahvale prostovoljcem je namen akcije tudi promocija prostovoljstva, ki dviga kakovost življenja v naši družbi.

Naj prostovoljka v kategoriji do 18 let je Manca Štekar Naziv Naj mlada prostovoljka občine Ajdovščina v sezoni 2013/2014, v kategoriji do 18 let, je prejela Manca Štekar, v kategoriji od 19 do 29 let pa Katja Premrl, obe sta članici domačih tabornikov Rod Mladi bori. Priznanja za sodelovanje na natečaju so prejeli še Žak Mohorčič Margan, Gaia Rijavec in Andreja Jamšek.
Naziv Naj mladinski prostovoljski projekt v občini Ajdovščina v sezoni 2013/2014 je prejel projekt Marmeljada 2014 Zveze slovenskih katoliških skavtov in skavtinj, Stega Ajdovščina-Šturje 1. Priznanja in praktične nagrade za sodelovanje na natečaju so prejeli še: projekt Klub motorka na jezike Zavoda Minno - organizacije za družbeni razvoj, projekt Dobrodelna božična tržnica Društva mladih Col, Kašev letni vrt Kluba ajdovskih študentov in dijakov, projekt Državni mnogoboj Društva tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina, projekt Novoletne okrasitve parka ob Lokarjevem drevoredu Arhitekturnega društva Forum, projekt Botrstvo Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina in projekt Srednješolska ekipa prve pomoči Rdečega križa – območnega združenja Ajdovščina.

Priznanja so bila posameznim prostovoljkam in ekipam podeljena v sklopu Božične tržnice, v soboto, 20. decembra, na Trgu 1. slovenske vlade v Ajdovščini. Za njihovo nesebično delo se jim je zahvalil in jim čestital tudi župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin.

Prostovoljstvo je pomembna vrednota, ki ustvarja lepšo družbo ter ima velik pomen za razvoj in prihodnost. Med Ajdovkami in Ajdovci je veliko prostovoljcev, ki svoj čas namenjajo zelo različnim dejavnostim.

Spoštovane prostovoljke in prostovoljci, zahvaljujemo se vam za vaš neprecenljiv prispevek k lepšemu življenju v naši družbi!