Petrolove donacije socialno ogroženim družinam

datum: 22.01.2015
kategorija: Novice

V prostorih Rdečega križa Ajdovščina so poslovodje vseh štirih Petrolovih poslovalnic na zgornjem Vipavskem, predsedniku Rajku Trohi simbolno predali bone v skupni vrednosti 800 evrov.

Petrolova dobrodelna akcija - januar 2015Podjetje se že četrto leto odpoveduje poslovnim darilom, namesto tega pa izvaja akcijo »Naša energija povezuje«. Tako ima vsak Petrolov bencinski servis na voljo 200 evrov, ki jih lahko podari v dobrodelne namene, na ta način podjetje podari preko 60.000 evrov. Vsi štirje zgornjevipavski servisi so se dogovorili, da letos pomagajo socialno ogroženim družinam iz ajdovske in vipavske občine. Direktor OEM Primorska – Novo mesto ter poslovodje domačih bencinskih servisov so simbolno čeke predali novemu predsedniku Rdečega križa Ajdovščina, Rajku Trohi. Ta se je zahvalil za donacijo ter poudaril pomen takšnih dobrodelnih akcij gospodarskih družb v kriznih časih. Povedal je, da so prav denarne donacije še posebej pomembne in potrebne, saj pomagajo plačevati položnice.

Dogodka sta se udeležila tudi župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin ter podžupan Občine Vipava Bogdan Godnič, ki sta akcijo pozdravila. V času gospodarske krize je takšna spodbuda, še posebej če prihaja iz gospodarstva, dobrodošla.