Čestitamo vam ob slovenskem kulturnem prazniku

datum: 07.02.2015
kategorija: Novice

Spoštovane občanke in občani, čestitamo vam ob slovenskem kulturnem prazniku. Vabimo vas na osrednjo slovesnost ob kulturnem prazniku v občini Ajdovščina, ki bo potekala prav na praznični 8. februar, ob 17. uri, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Lepo vabljeni tudi 7. februarja v Lokarjevo galerijo, na odprtje razstave likovnih del iz 20. mednarodne likovne kolonije Umetniki za karitas na Sinjem vrhu, ter na vse ostale dogodke v počastitev Prešernovega dne v naših krajih.

Osrednja slovesnost ob kulturnem prazniku v občini Ajdovščina bo potekala v nedeljo, 8. februarja 2015, ob 17. uri, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini.

Slavnostni govornik bo baritonist Marko Kobal, prvak SNG Opera in balet Ljubljana. Odličnost umetniškega ustvarjanja domačega ustvarjalca je konec lanskega leta potrdila prejeta stanovska nagrada Sama Smerkolja - več.

Osrednji kulturni dogodek letošnje proslave bo projekcija filma Na svoji zemlji, ki mu je pri nastajanju pomagal tudi pomembni domači umetnik Veno Pilon. Zveza kulturnih društev Ajdovščina pa bo nato podelila letošnja priznanja domačim kulturnikom.

Tudi ob letošnjem kulturnem prazniku pa je Zveza kulturnih društev Ajdovščina natisnila skupni plakat vseh dogodkov, ki so v februarju posvečeni Prešernu. Vabljeni!

Mesec kulture - plakat ZKD Ajdovščina

plakat kulturni praznik_2015_print