Zahvala za pomoč ob nedavnem neurju

datum: 09.02.2015
kategorija: Sporočila za javnost

V prvih dneh letošnjega februarja se je ponovno izkazalo, da občanke in občani lahko računamo na poklicane za zaščito in reševanje v naši občini. V času vremenskega neurja je nastajala materialna škoda, človeška življenja pa niso bila ogrožena.

Burja, ki je z Gore prinašala sneg, je pošteno pometala in pospravila vse, kar ji je bilo na poti. Povzročala je zelo nevarne situacije, ki pa so jim bili reševalci tudi tokrat kos. Izkazalo se je, da je bil ukrep zaprtja šol in drugih ustanov upravičen, saj jo je ponovno skupila streha stavbe 3 ajdovske osnovne šole.

V imenu Občine Ajdovščina se zahvaljujem vsem reševalcem, ki so sodelovali pri tokratnih intervencijah: štabu Civilne zaščite Občine Ajdovščina in poveljniku Igorju Benku; Gasilsko reševalnemu centru Ajdovščina in prostovoljnim gasilskim društvom Ajdovščina, Col, Selo; policistom na območju Policijske uprave Nova Gorica; redarski službi uprave Občine Ajdovščina; delavcem Komunalno stanovanjske družbe Ajdovščina in delavcem Elektro Primorske; predstavnikom krajevnih skupnosti in zasebnikom, ki so plužili zametene ceste po Gori.

V imenu Občine Ajdovščina se zahvaljujem tudi vsem občankam in občanom za dosledno spoštovanje priporočil in navodil občinskega štaba Civilne zaščite.

Hvala vsem, ponovno ste dokazali, da znamo v kritičnih trenutkih stopiti skupaj!

Tadej Beočanin, župan

Povezane novice:

Burja je pometala, vendar se umirja

Za nami je vetrovna noč

Burja zaprla vrata ustanov v Ajdovščini

Za naše kraje napovedan rdeč vremenski alarm