Vipavska dolina na največjem turističnem sejmu na Bavarskem

datum: 24.02.2015
kategorija: Novice

Februarja 2015 je potekal največji turistični sejem na Bavarskem f.re.e München, ki se ga je letos prvič udeležil TIC Ajdovščina. Nastopili smo pod okriljem SPIRIT-a, kjer se je na sto kvadratnih metrih predstavljalo enaindvajset partnerjev iz Slovenije.

 

Za slovenski turizem je sejem f.re.e še posebej zanimiv, ne le zaradi dobre obiskanosti sejma in dobre medijske zastopanosti, temveč tudi zaradi bližine Slovenije Bavarski, pa tudi zaradi visoke kupne moči prebivalcev, ki radi potujejo in se na oddih odpravijo večkrat letno.

TIC Ajdovščina se je kot na vseh sejmih do sedaj tudi tokrat predstavljal kot Vipavska dolina. Našo deželo smo Bavarcem predstavili kot destinacijo aktivnega oddiha, ki v kombinaciji s pristno in kakovostno kulinariko ponuja odlične razloge za krajše počitnice. Obiskovalci sejma so največ povpraševali po pohodniških in kolesarskih produktih, od nastanitev pa so jih najbolj zanimali kampi. 

Na Bavarskem smo večji poudarek posvetili tudi promociji kolesarjenja, saj smo se lani priključili projektu Trans-Slovenia 02. Gre za edinstveno gorsko-kolesarsko doživetje, ki poteka od avstrijskega kraja Faak am See preko Karavank, Bleda, Bohinja, Cerknega, Idrije, Ajdovščine, Krasa … do Pirana.  Projekt je na sejmu v Münchnu predstavil idejni vodja Uli Stanciu, ki je Vipavsko dolino opisal kot čudovito pokrajino, idealno za kolesarjenje, še posebej pa je izpostavil izvrstna vina in tipično kulinariko.

TIC Ajdovščina