Podelili priznanja ob dnevu civilne zaščite

datum: 09.03.2015
kategorija: Novice

Štab Civilne zaščite za Severnoprimorsko je v petek, 6. marca 2015, tradicionalno priredil slovesnost ob dnevu civilne zaščite s podelitvijo priznanj, ki je letos potekala na gradu Gewerkenegg v Idriji.

Regijska podelitev priznanj CZ, marec 2015, IdrijaNa letošnjem regijskem srečanju predstavnikov Civilne zaščite je bilo podeljenih preko 70 priznanj, saj leto 2014 ni prizanašalo z naravnimi nesrečami. Priznanja je najzaslužnejšim podelil predsednik republiškega štaba Civilne zaščite, Srečko Šestan. Bronasto priznanje za enkratno dejanje – delovanje ob odpravi posledic katastrofalne ujme v letu 2014 – so med drugimi tako prejeli tudi Jernej Jež, Gasilsko reševalni center Ajdovščina, PGD Col ter ajdovski skupini gorskih reševalcev in jamarske reševalne službe.  

Na srečanju so bila podeljena tudi priznanja za dolgoletno delovanje, tako je srebrno priznanje prejel David Premrl, dolgoletni poveljnik štaba CZ v občini Vipava. Za 60 let delovanja pa je zlato priznanje prejela Gasilska zveza Vipava, pravna naslednica nekdaj skupne zgornje-vipavske gasilske zveze.

Že na državni slovesnosti, ki je potekala na predvečer dneva civilne zaščite, 28. februarja 2015 na Brdu pri Kranju, pa je srebrno priznanje dobil polkovnik Rajko Velikonja, saj je kot namestnik poveljnika Združenega operativnega centra v letu 2014 sodeloval pri vseh aktivnostih zaščite in reševanja, v katerih je bila dejavna Slovenska vojska. Rajko je naše Gore list.

Čestitamo vsem prejemnikom priznanj!