Županovo vino 2015 je Kavčičeva barbera 2011

datum: 11.04.2015
kategorija: Novice

Županovo vino 2015 - barbera 2011, Miran Kavčič, Brje na Vipavskem

Občinsko ocenjevanje vina v začetku tedna je svoj vrhunec doživelo sinoči, z izborom županovega vina 2015 in podelitvijo listin odličnosti. Med desetimi vinskimi izbranci je župana Tadeja Beočanina najbolj očarala barbera 2011, pridelana v vinogradih Mirana Kavčiča na Brjah na Vipavskem.

Dobitniki Listin odličnosti 2015 za vinske izbranceOcenjevalna komisija Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica je svoje delo opravila v torek, 7. aprila. Na pokušini je bilo 34 vzorcev, izmed njih je komisija izbrala 10 najboljših. Dobitniki listin odličnosti so bili razkriti takoj po ocenjevanju, v petek, 10. aprila zvečer, pa sta jim župan Tadej Beočanin in Vipavska vinska kraljica Anja Kodele listine odličnosti tudi izročila.

Rezultati občinskega ocenjevanja vin 2015

Nato pa je župan razkril še svojega favorita – županovo vino Občine Ajdovščina za leto 2015 je tako postala barbera letnika 2011, pridelal jo je Miran Kavčič, v vinogradih na sončnih pobočjih na Brjah na Vipavskem. Prav to vino je na ocenjevanju prejelo tudi najvišjo oceno. Župan Tadej Beočanin, Vipavska vinska kraljica Anja Kodele, vinar Miran Kavčič, someljejka in šefinja hišne kuhinje Alenka Kodele, predsednica ocenjevalne komisije Tamara Rusjan, voditelja Edo Pelicon in Marjana RemiašKarakteristike vina je na prireditvi predstavila šefinja kuhinje hotela Gold Club, someljejka Alenka Kodele. Rubinasta barva, vonj po ne prekislih drobnih rdečih sadežih, narejena iz dobro zrelega grozdja, pusti dober pookus … skratka vino, ki ga bo župan lahko podarjal s ponosom in bo kot protokolarno darilo odlično zastopalo vipavsko vinogradništvo. Predsednica komisije Tamara Rusjan pa je poudarila, da je barbera značilna domača, vipavska vinska sorta, kar le še potrjuje dober županov izbor. 

Zaključni dogodek letošnjega vinskega ocenjevanja sta povezala občinski piarovec Edo Pelicon in šefinja hotela Gold Club Marjana Remiaš, pel je, tokrat "sekstet" Castrum, ki je tudi v nekoliko okrnjeni zasedbi zvenel odlično.

Letošnje občinsko vinsko ocenjevanje je prvič potekalo v sodelovanju s hotelom Gold Club, osrednjo turistično hišo v Ajdovščini, ki ima v svoji ponudbi že sicer bogat nabor vipavskih vin. S tovrstnim sodelovanjem pa je povezava med ajdovskimi vinarji in hotelom še tesnejša ter vipavsko vino še bliže obiskovalcem naših krajev. Občina Ajdovščina se zahvaljuje hotelu Gold Club za odlično sodelovanje in izkazano gostoljubje.