Letošnji dobitniki občinskih priznanj

datum: 22.04.2015
kategorija: Sporočila za javnost

Na 6. redni seji Občinskega sveta Občine Ajdovščina, v torek, 21. aprila, so svetniki sprejeli sklep o letošnjih prejemnikih občinskih priznanj. Na slavnostni seji ob prazniku občine Ajdovščina, ki bo potekala 5. maja 2015 ob 18. uri, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini, bodo podeljena petomajsko in dve spominski priznanji.

Sklep je po pregledu predlogov, prispelih na javni razpis, pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Petomajsko priznanje Občine Ajdovščina bo prejel Bojan Bizjak, pisatelj, kolumnist, urednik, priznan kulturni delavec. Doslej je izdal 23 knjižnih naslovov, kar ga uvršča med prepoznavna imena slovenskega literarnega ustvarjanja, o čemer priča tudi izposoja njegovih del v slovenskih knjižnicah. Bizjakova dela odslikavajo moderni čas in secirajo sodobno družbo. Njegova posebnost je poigravanje z besedami, njihovim zvenom in pomenom.

Spominsko priznanje Občine Ajdovščina bo prejela Veronika Kodrič, ki že vrsto let velik del svojega prostega časa namenja humanitarnemu in društvenemu življenju. Kar štiri desetletja je bila zunanja sodelavka Ljudske univerze Ajdovščina. Pomembno in hvalevredno pa je njeno delovanje na humanitarnem področju, predvsem v lokalni organizaciji Rdečega križa Ajdovščina.

Spominsko priznanje Občine Ajdovščina bo prejel Bogomil Marc, ki predano in z velikim veseljem nadaljuje več kot stoletno tradicijo vzreje konj, furmanstva in kmetovanja v Šturjah. Nepogrešljiv pa je tudi kot furman, ki z vprego vozi Dedka Mraza, Miklavža, mladoporočence, sodeluje na različnih prireditvah ter tako ohranja stare običaje.