Bi si radi ogledali EXPO Milano 2015?

datum: 29.05.2015
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina organizira 19. junija (petek) ogled svetovne razstave v Milanu za tiste, ki v našem okolju skrbite za razvoj turizma, gostinstva in promocijo Vipavske doline na širši ravni. Prevoz krije občina, vstopnico (34 €) plača vsak sam.

Na dogodku, ki se zgodi vsakih pet let, sodeluje 145 držav, 53 se jih predstavlja s samostojnim paviljonom. Med njimi tudi Slovenija, s paviljonom iz naravnih materialov, lesa in stekla, in s sloganom 'Čutim Slovenijo. Zelena. Aktivna. Zdrava.'

Osrednji namen svetovne razstave je obravnava določene teme, ki je v svetovnem merilu aktualna v času, ko ta poteka. Osrednja tema EXPO Milano 2015 je hrana, nosilni slogan pa: 'Feeding the Planet, Energy for Life' oz. 'Hrana za planet, energija za življenje'.

Vsebine, ki so predstavljene v slovenskem paviljonu v povezavi z glavno temo svetovne razstave – hrana so: sol, čebele, termalne in mineralne vode, zdrav in aktiven življenjski slog ter zelene tehnologije.

Občina Ajdovščina organizira skupen ogled razstave za tiste, ki v našem okolju skrbite za razvoj turizma, gostinstva in promocijo Vipavske doline na širši ravni.

Vabimo vas, da si Expo ogledate v družbi župana in sodelavcev iz občinske uprave. Na ekskurziji, ki bo 19. 6. 2015, bo tako priložnost tudi za razpravo o razvoju turizma v Vipavski dolini – čas med vožnjo bomo namenili tudi vašim prispevkom.

Strošek skupnega prevoza bo pokrila Občina Ajdovščina, nakup karte za Expo, ki znaša 34 € (enodnevna vstopnica z določenim datumom), pa udeleženci poravnate sami.

Rok za prijavo je 5. 6. 2015 oziroma do zapolnitve prostih mest (50). V primeru večjega števila prijavljenih bo Občina Ajdovščina izvedla izbor prijavljenih.

Svojo prijavo sporočite na janja.jazbar@ajdovscina.si.

Vabljeni!