Tiliina Hiša pinotov vabi

datum: 17.07.2015
kategorija: Novice

Vinska hiša Tilia Estate vabi v Hišo pinotov. To je nova ponudba Melite in Matjaža Lemuta, ki sta svojo vinsko zgodbo pričela pisati leta 1990, z nakupom posestva v Kukanjah, v domači Vipavski dolini.

Tilia EstateMedtem ko se Melita danes usmerja predvsem v akademsko kariero na Univerzi Nova Gorica, Matjaž še aktivneje pristopa k vinogradništvu. Oba sta uveljavljena strokovnjaka s področja vinogradništva in vinarstva. Veliko izkušenj, ki sta jih želela prenesti v domače okolje, sta dobila na praksi v tujini, v Švici in v Ameriki. Na posestvu v Kukanjah pridelujeta vrhunska vina pod zaščiteno blagovno znamko Tilia Estate.

Blagovna znamka Tilia je prepoznavno in cenjeno ime na širokem vinskem trgu – tako po Sloveniji, kot v tujini. Matjaž in Melita pa si želita večje prepoznavnosti v Vipavski dolini ter z novo privlačno vinsko ponudbo okrepiti obstoječo turistično podobo in spodbuditi nujno potrebni turistični razvoj.  

Tilia EstateLetos je vinska hiša začela pisati novo tržno zgodbo. Prenovila je grafično podobo - osrednji motiv ostaja lipa, ki jo sedaj prerašča trta. V pridelavi se Matjaž usmerja k še zahtevnejšim kupcem, hkrati pa na široko odpira vrata vsem ljubiteljem vin. Tako ima v ponudbi tri linije vin. Sončna Tilia Estate je opremljena z rumeno etiketo, v sortnem izboru so bela, sveža, mlada vina. Črna etiketa predstavlja zrelejša bela in rdeča vina, zorjena v hrastovih sodih. Vrhunec ponudbe je Tilia Estate bela etiketa, gre za posebna izbrana vina bogatejših letnikov, zorjena v vrhunskih francoskih hrastovih sodih.

Tilia EstateHiša pinotov pa je nadgradnja ponudbe – pinoti so v sortnem izboru vseh treh linij, hkrati pa postajajo zaščitni znak Tilie Estate. Z novo zgodbo sta Melita in Matjaž okrepila tudi ekipo, tako da bodo gostje v Hiši pinotov vedno dobrodošlo sprejeti. V ponudbi imajo več vrst degustacij v različnih cenovnih razredih. Odprto imajo od ponedeljka do sobote med 10. in 17. uro, izven tega termina pa goste sprejemajo po predhodni najavi.

Spletna stran Tilia Estate