Ajdovski skavti se hladijo na taborih

datum: 21.07.2015
kategorija: Novice

Ajdovski skavti Steg Ajdovščina – Šturje 1, ki letos praznujejo 20. obletnico, uživajo na poletnih taborih. Najmlajši so v Braniku ter se bodo v petek pridružili ostalim, ki so tabor postavili v Potoku pri Dornberku.

V taboru v Braniku uživa 18 otrok od 3. do 5. razreda, za njih skrbi 7 voditeljev. Tema letošnjega tabora za mlajše otroke je potovanje okoli sveta, ki ga otroci spoznavajo skozi igro in ustvarjanje. Vmes pa se učijo tudi koristnih skavtskih veščin.

Kljub temu, da je struga Branice suha, vročina skavtom ne povzroča nobenih težav. Dosti pijejo, v največji vročini se skrivajo v senčki ali v zaprtih prostorih, nadvse zabavne pa so tudi igre z vodo.  

V Braniku bodo najmlajši prespali do petka, nato pa se bodo pridružili starejšim (od 6. razreda do 1. letnika), ki te dni taborijo v Potoku pri Dornberku. Tam se bodo konec tedna zbrali vsi skavti, pa nekdanji skavti ter starši in podporniki skavtske organizacije. Ob letošnji 20. obletnici ajdovske skavtske organizacije, ki so jo že proslavili s pomladnimi prireditvami, bo namreč letošnji tabor še posebej zabaven in družaben.