Prihajata WOTR in MINI WOTR

datum: 17.08.2015
kategorija: Novice

Drzne športne in rekreativne preizkušnje postajajo prepoznavni znak Ajdovščine. Tako bo zaključek letošnjih počitnic okronala še ena adrenalinska športno-rekreativna prireditev. WOTR, Wajdušna obstacle trail run, oziroma tek čez ovire v naravi in po mestu, je primerna za vsakogar, otroci med 5 in 12 letom pa se bodo lahko preizkusili na njim prirejeni MINI WOTR preizkušnji.

wotr ovireWOTR je kombinacija različnih športnih elementov (tek, plazenje, plavanje, prenašanje bremen, skakanje z višine, plezanje) … Preizkušnja ni tekmovalne narave, organizatorji so na spletni strani WOTR-a zapisali:  »WOTR ni bitka s časom, ampak s samim seboj. Je preizkus moči, spretnosti in vzdržljivosti, pri čemer bo marsikdaj pomembna pomoč sotekmovalcev. Je aktivno druženje, prijateljstvo in sodelovanje. Je negovanje vrednot, ki jih ob vsakodnevnem hitenju pogosto spregledamo.«

Organizator družbeno noto dogodku dodaja tudi z dobrodelnostjo, saj bo del prijavnine namenil socialno ogroženim družinam.

Start in cilj preizkušnje bo v Športnem parku Pale. Udeleženci se bodo spopadli z okoli 12 kilometrsko razgibano in panoramsko progo po bližnji okolici mesta, na kateri že rasejo zanimive ovire. Oprema tekmovalcev mora biti primerna preizkušnji, ki jih čaka. Kljub temu bodo na startu dobrodošli tudi preoblečeni v super junake ali druge domišljijske like. »Včasih boste Tarzani, včasih vojaki. Enkrat bo potrebno ravnotežje, drugič moč, tretjič spretnost. Vedno pa timsko delo in veliko srčnosti. Pretežke ovire lahko zaobidete. Za vse bodo pripravljeni še čudoviti razgledi na Ajdovščino in Vipavsko dolino – mimo teh pa ne boste mogli.«

mini wotrŠe pred startom odraslih tekmovalcev se bodo na MINI WOTR podali otroci od 5 do 12 let. Za najmlajše tekmovalce bo urejen poseben poligon z jasno označenimi ovirami, prilagojenimi tekmovalcem. Pri vsaki oviri bo otroku na voljo odrasla oseba – z nasveti, navodili ali pa bo pomagala premagati oviro. Pomočniki pri ovirah bodo znani slovenski športniki, udeležbo so že potrdili smučar Andrej Miklavc, skupina F&B akrobatics, legenda smučarskih skokov Danilo Pudgar in drugi. Komentator bo športni novinar Ervin Čurlič.

Dogodek podpira tudi Občina Ajdovščina, udeležil se ga bo župan Tadej Beočanin in nagovoril udeležence ter obiskovalce.

Predstavitveni film

Več informacij na spletnih straneh:

Wotr: http://wotr.si

Mini Wotr: http://klubsportani.weebly.com/mini-wotr.html

Facebook: https://www.facebook.com/obstacletrailrun?fref=ts