Profesor dr. Grün na obisku pri županu

datum: 20.08.2015
kategorija: Novice

Profesor Jure Kovač, gospa Giselle in dr. Oskar Grün, župan Tadej Beočanin

Na obisku Vipavske doline se te dni mudi prof. dr. Oskar Grün s soprogo Giselle. Obiskala sta tudi ajdovskega župana Tadeja Beočanina.

Dr. Oskar Grün je profesor na Ekonomski univerzi na Dunaju, ki že vrsto let sodeluje z Univerzo v Mariboru. Tako so se stkali tudi prijateljski stiki med profesorjem Grünom in profesorjem Juretom Kovačem, ki poučuje ekonomske vede na več fakultetah mariborske univerze. Avstrijski profesor je skozi leta sodelovanja z mariborsko univerzo postal velik prijatelj Slovenije, hkrati pa ga zanimajo tudi razvojne dileme naše države. Vsako leto se z ženo odpravita na obisk naših krajev, letos si bosta ogledala Vipavsko dolino in Brda.

Danes pa se je prof. Grün, v spremstvu slovenskega kolega, mudil na pogovoru pri županu Tadeju Beočaninu. Zanimala ga je gospodarska podoba naše občine, predvsem je beseda tekla o turizmu in o drugih razvojnih možnostih.

Profesor Grün si je s soprogo nato ogledal znamenitosti mesta Ajdovščina, obiskal podjetje Pipistrel, popoldan pa ima v načrtu še ogled Vipavskega Križa.