Šampionski lesk Fructalovih izdelkov na sejmu Agra 2015

datum: 25.08.2015
kategorija: Novice

Ob začetku vsakoletnega kmetijsko - živilskega sejma Agra so v Gornji Radgoni podelili nagrade in priznanja z mednarodnega ocenjevanju kakovosti izdelkov. Ajdovski Fructal je za svoje sokove, nektarje in pijače prejel kar 24 medalj in dve posebni priznanji – šampiona kakovosti. Nagrade je podelil minister za kmetijstvo Dejan Židan.

Pod okriljem mednarodnega kmetijsko - živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni je potekalo tudi 19. mednarodno ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod. Sodelovalo je 21 podjetij s 95 izdelki, komisiji pa je predsedoval prof. dr. Janez Hribar z Biotehniške fakultete Ljubljana.

 

Fructal je potrdil svojo kakovost in vodilno vlogo na trgu, saj so prav vsi izdelki, ki so jih poslali na ocenjevanje, okitili z nagradami. Vitrine v Ajdovščini so bogatejše za 18 velikih zlatih medalj, štiri zlate in dve srebrni medalji. Najvišje priznanje, naziv šampion kakovosti, ki ga dobijo izdelki s trikratno zaporedno zlato medaljo, sta prejela dva Fructal Natura 100 % sok - rdeča pesa in Fructal sadni sirup iz limon z okusom mete in melise.

V Fructalu so zadovoljni tudi, ker so se odlično odrezale tudi vse Fructalove novosti: FRUC IZI sončna pomaranča s 30 % manj sladkorja, oba okusa YeTea Half&Half ter obe novosti pod blagovno znamko Classic s 50 % manj sladkorja.

Predsednik komisije Janez Hribar je povedal: "Letošnje ocenjevanje ponovno izstopa po kakovosti ocenjevanih vzorcev, kakor tudi po številu vzorcev. Večja ponudba prinaša tudi nove kombinacije okusov predvsem v kategoriji pijač s poudarkom na manjši vsebnosti sladkorjev. Ocenjevalci so tudi prepoznali visoko kakovost sokov predvsem v skupini kašastih sokov, kar kaže na prizadevanja proizvajalcev za ohranjanje povpraševanja po teh izdelkih pri potrošnikih.«

Tudi letošnja bera nagrad na sejmu potrjuje Fructalovo usmerjenost v vrhunsko kakovost, ki traja že 70 let. Fructal bo visoki jubilej praznoval oktobra.