Mlinarke pred novimi izzivi

datum: 14.09.2015
kategorija: Novice

Za ŽRK Mlinotest bo sezona 2015/2016 nekaj posebnega – po dolgem času se bodo mlinarke spet pomerile na mednarodni sceni - v evropskem Challenge cup tekmovanju. Seveda pa klub čakajo tudi druge, prav tako pomembne tekme različnih selekcij v domačem prvenstvu. O pričakovanjih pred novo tekmovalno sezono so javnost seznanili na srečanju v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

Članska ekipa je po doseženem tretjem mestu v lanskem prvenstvu ostala v skoraj enaki sestavi, le da se je okrepila z novo zunanjo igralko Tejo Ferfolja, članico državne rokometne reprezentance. Ekipa je dobro kondicijsko pripravljena, motivirana pa je tudi zaradi nastopa v Evropskem pokalu Challenge, kar je velik izziv za ekipo, za klub in nenazadnje tudi za okolje, v katerem deluje.

Prva tekma bo 15. novembra 2015 v Danilovgradu v Črni gori, povratna tekma pa teden pozneje v dvorani na Policah. V bistvu je to že tretji krog, saj se je prijavilo manj ekip od pričakovanj, tako da se bo zmagovalec te tekme uvrstil neposredno v osmino finala. Glede na to, da igralke po poletnih pripravah izkazujejo velik tekmovalni naboj, trener članic Dušan Vidma pričakuje srčno igro in veliko željo po nastopu v naslednjem krog.

Sicer pa je cilj članske ekipe v domačem tekmovalnem ciklusu vsaj ponoviti rezultat lanske tekmovalne sezone.

Tudi ostale selekcije – mladinke, kadetinje, starejše deklice, mlajše deklice, so priprave zaključile in s svojimi trenerji pripravljene na prve tekme v svojih kategorijah. Cilji mlajših selekcij so najmanj eno mesto višje kot v lanski tekmovalni sezoni. Trenerski kader je isti, prav tako vodstvo kluba.

Predsednik ŽRK Mlinotest Ivan Vodopivec: »Ponosni smo na to, da je ekipa sestavljena pretežno iz domačih igralk, ki se kalijo skozi mlajše selekcije. Da imamo velik potencial, priča tudi podatek, da smo zasedli 3. mesto v skupnem točkovanju mlajših kategorij.«

Vodopivec dodaja, da igralke odlikuje velika pripadnost klubu in domačemu okolju, ki si želi kakovostnih predstav na Policah. »Poleg glavnega pokrovitelja, Mlinotesta, smo k sodelovanju uspešno povabili nekaj novih sponzorjev, ki so ocenili, da je vredno investirati v mladostno zagnan in tekmovalno motiviran klub.«