Uresniči svoje nogometne sanje

datum: 22.09.2015
kategorija: Novice

V zadnjih letih tudi na ajdovskih nogometnih igriščih trenira vse več deklic in deklet in prav pospešeni razvoj ženskega nogometa pri nas je verjetno botroval odločitvi NZS, da v torek, 22. septembra, v Ajdovščino pripelje dva odmevna dogodka: projekt FIFE »Live your goals« (Živi svoje sanje), namenjen predstavnicam nežnejšega spola, in kvalifikacijsko tekmo slovenske ženske nogometne reprezentance z reprezentanco Škotske, za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2017.

Akcija »Live your goals« je bila prvič predstavljena na FIFA ženskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji leta 2011. Njen prvi in  najpomembnejši cilj je spodbuditi deklice, dekleta in ženske, da igrajo nogomet in da aktivno sodelujejo v njem. Na festivalu nista pomembna niti starost niti nogometno znanje, pač pa sproščeno in športno preživeto popoldne ob izvajanju spretnostnih vaj in zanimivem, zabavnem druženju.

Na pomožnem igrišču v Ajdovščini se bodo zato od 14.00 do 15.30 vse nogometne navdušenke lahko ob različnih postajah preizkusile v enostavnih, hitro razložljivih, razumljivih in zabavnih igrah z nogometno žogo. Dogodek bodo povezovali moderator programa, animatorji na igrišču, trenerji in perspektivne slovenske nogometašice. Vsaka udeleženka prejme tudi lepo darilo.

Po končanem festivalnem dnevu pa se bo ob 16.00 na mestnem stadionu začela tekma slovenske ženske reprezentance z reprezentanco Škotske. Ajdovski stadion bo tako gostil prvo tekmo naše izbrane ženske vrste za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2017 na Nizozemskem. V kvalifikacijah, ki bodo trajale do septembra 2016, bodo Slovenkam v okviru skupine 1, poleg Škotske tekmice še ekipe Islandije, Belorusije in Makedonije.

Gotovo bo našim dekletom lažje ob glasni podpori s tribun, vabljeni!