Kolesarsko počivališče ob Hublju

datum: 29.09.2015
kategorija: Novice

Lesene mize in klopi v senci treh lip neposredno ob toku Hublja za starim mlinom v Ajdovščini so v zadnjih toplih jesenskih dneh privabile mimoidoče, da so na njih posedeli. Vendar v osnovi niso namenjene sprehajalcem, pač pa prvenstveno kolesarjem! Gre namreč za pilotno kolesarsko počivališče iz širšega projekta ureditve omrežja kolesarskih povezav severne Primorske.

Ob mizah in klopeh počivališče sestavljajo še stojala za kolesa, pitnik, kjer se bodo kolesarji osvežili in oskrbeli s pitno vodo, ter info tabla. Kolesarsko počivališče v Ajdovščini predstavlja stičišče obstoječih in predvidenih regionalnih tras. Je odlično izhodišče za izbiro različnih smeri – proti Novi Gorici, Ljubljani (čez Kalce ali Razdrto), na Kras in dalje proti obali, ali v Trnovski gozd (čez Col ali skozi Lokavec).

 

Počivališče kolesarjev je umeščeno ob predvideno pešpot ob Hublju, ki bo zaživela z ureditvijo parkirišča za starim mlinom oziroma tik ob grajskem vrtu.

Evropski sklad za regionalni razvoj »Operacijo delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, prednostne usmeritve Regionalni razvojni programi, razvojne prioritete Razvoj regij«.