Mladinskemu hotelu v Palah 3. mesto

datum: 14.10.2015
kategorija: Novice

Mladinski center in hotel Ajdovščina je prejel priznanje za 3. mesto v kategoriji mladinskih prenočišč v sklopu projekta Moja dežela lepa in gostoljubna, ki ga vodi Turistična zveza Slovenije. Gre za tekmovanje v urejanju in varstvu okolja, v kakovosti turistične ponudbe kraja ter gostoljubju prebivalcev. Na dnevih slovenskega turizma v Novi Gorici so uradno razglasili letošnje rezultate in slovesno podelili priznanja, ki ga je za ajdovski hostel prevzel direktor Zavoda za šport Uroš Pintar.

Mladinski center in hotel Ajdovščina namreč deluje pod okriljem Zavoda za šport. Nahaja se v Palah ob reki Hubelj, sredi prepleta kulturne in naravne dediščine. Obdan je s športnimi površinami in predstavlja tudi izhodišče za izletniške, pohodniške ali kolesarske ture.

Objekt je zanimivo arhitekturno zasnovan z mnogimi lesenimi in kamnitimi detajli ter dvokapno korčno streho že na prvi pogled spominja na tradicionalno vipavsko hišo. V stavbi imajo sedež številne mladinske organizacije in društva, večnamenski prostor z barom pa gosti najrazličnejše dogodke. V stavbi domuje še TIC Ajdovščina, kjer so na voljo vse potrebne informacije o turistični ponudbi Ajdovščine in okolice.

Sam hostel razpolaga s 50 posteljami v več sobah: tri so štiriposteljne, po ena s šestimi in osmimi ležišči, v največji spalnici pa lahko udobno prespi 24 oseb. Poleg spanja hotel svojim gostom ponuja tudi zajtrk, brskanje po svetovnem spletu pa je seveda brezplačno. Mladinski hotel v Palah beleži več kot tri tisoč nočitev na leto, kar ga uvršča v sam vrh slovenskih mladinskih prenočišč.