Drobtinica

datum: 16.10.2015
kategorija: Novice

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ajdovščina se bo tudi letos pridružilo mednarodni akciji »Drobtinica«, ki tradicionalno poteka ob Svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru. Namen akcije je opozoriti na prisotnost revščine v lokalnem okolju ter pomembnost zdrave in redne prehrane otrok.

V okviru akcije bodo naši mladi prostovoljci iz Osnovne šole Šturje Ajdovščina, Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina in Osnovne šole Draga Bajca Vipava v soboto, 17. oktobra 2015, med 8. in 12. uro na stojnici v trgovskem centru Mercator in trgovini Spar v Ajdovščini ter marketu Mercator v Vipavi mimoidočim delili pekovske izdelke v zameno za prostovoljne prispevke. Zbrana sredstva bomo namenili za šolsko prehrano socialno ogroženih otrok, ki obiskujejo tri omenjene osnovne šole. Vsa sredstva bodo v celoti preje šole takoj po zaključku akcije.

Prav tako bomo šolam namenili SMS donacije. Sredstva bomo namreč zbirali tudi preko SMS sporočil s ključno besedo DROBTINICA ali DROBTINICA5 na telefonski številki 1919.

Veseli bomo, če nas boste obiskali na stojnici ali poslali sms sporočilo!

Irena Žgavc