SOS balinarski turnir Ajdovščina 2015

datum: 21.10.2015
kategorija: Novice

Ajdovščina je danes v znamenju športa – odvija se namreč tradicionalni SOS balinarski turnir Ajdovščina 2015, na katerem se med seboj merijo varovanci vzgojno-varstvenih ustanov. Udeležuje se ga kar 20 ekip iz vseh koncev Slovenije. Športnih uspehov jim je na uvodni slovesnosti zaželel tudi župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin.

Balinarski turnir SOS Ajdovščina 2015 - oktoberPrvi pa je zbrane športnike iz kar 20 različnih ustanov po Sloveniji pozdravil direktor ajdovskega VDC-ja, Roman Velikonja. Nagovorili sta jih še podpredsednica Specialne olimpijade Slovenije Tanja Princes in predsednica Združenja društev Sožitje dr. Katja Vadnal. Za prijeten kulturni utrinek pa so poskrbeli plesalci  Folklorne skupine BURKO, ki deluje v okviru VDC Ajdovščina - Vipava.

Turnir se odvija na dveh prizoriščih – na pokritem balinišču DU Ajdovščina v Palah se merijo ekipe, posamezniki pa preizkušajo svojo natančnost v zbijanju v balinarski dvorani na Planini. Čeprav rezultati niso najpomembnejši del današnjega dogodka, pa so dobljene medalje vendarle še korak bliže končnemu cilju – udeležbi na državnih igrah Specialne olimpijade Slovenije, nato pa še na svetovnih igrah. Kar dva udeleženca balinarskega turnirja sta se poleti z uspehom udeležila iger v Los Angelesu, kjer smo se Ajdovke in Ajdovci najbolj veselili plavalnih uspehov naše Eme Škrlj (CIRIUS Vipava).

Organizator balinarskega turnirja je VDC Ajdovščina – Vipava, ob veliki pomoči prostovoljcev iz OŠ Šturje, balinarskih sekcij DU Ajdovščina in DI Ajdovščina – Vipava, Balinarskega kluba Petrič Planina in drugih.