Na desetem regijskem dogodku mladi o odvisnostih

datum: 12.11.2015
kategorija: Novice

V Ajdovščini je včeraj potekal deseti od dvanajstih regijskih dogodkov, ki jih na pobudo Urada RS za mladino prireja Mladinski svet Slovenije, v sodelovanju z mladinsko mrežo MaMa in zavodom Movit. Na svetovni dan boja proti odvisnostim je bil prav tej temi posvečen živahen strukturirani dialog osnovnošolcev s strokovnjaki in odločevalci.

MSS regijski dogodek, november 2015Ajdovski dogodek je pomagal organizirati Mladinski center Hiša mladih Ajdovščina, ki z mnogimi mladim ponujenimi dejavnostmi prispeva svoj kos k preprečevanju odvisnosti, oziroma k vzgoji mladih v odgovorne ljudi. Osnovnošolci iz regije so na ajdovskem regijskem dogodku prisluhnili strokovnjakom in debatirali z odločevalci. Organizatorji so bili navdušeni nad odzivom, dogodka se je namreč udeležila slaba stotnija mladih. O problematiki odvisnosti so govorili mnogi strokovnjaki. Uvodni pozdrav je pripadel Zorku Švoru iz Urada RS za mladino, sledila je predstavitev regijskih dogodkov predsednika Mladinskega sveta Slovenije Tina Kampla in Davida Banoviča iz Mladinske mreže MaMa. Poslanstvo, delo in cilje svojih organizacij sta predstavila še Elizabeta Lakosil iz Movita in Matej Likar iz Hiše mladih. Dr. Viljem Ščuka pa je govoril o svojih dognanjih na področju preprečevanja odvisnosti. 

V popoldanskem delu pa so z mladimi debatirali tudi odločevalci – predstavnik Ministrstva za zdravje dr. Jože Hren, župan Tadej Beočanin in drugi. Skozi debato je ajdovska mladež podala kar nekaj predlogov, predvsem si želijo več možnosti za kakovostno druženje in zabavo.