Mlinarke napredovale pred polno dvorano

datum: 23.11.2015
kategorija: Novice

Na povratni tekmi tretjega kroga evropskega pokala Challenge so rokometašice Mlinotesta na domačem igrišču premagale črnogorski Danilovgrad z rezultatom 22 : 18 (8 : 7). Ajdovke so se tako uvrstile v osmino finala.

Mlinarke so glavnino dela na poti k uvrstitvi v osmino finala evropskega pokala Challenge opravile že na prvi tekmi v Črni gori. Ajdovke so ob bučni podpori zvestih navijačev že prejšnjo nedeljo na gostovanju v Danilovgradu zmagale s šestimi goli razlike – 30 : 24 (15 : 8).

Pred povratno tekmo na ajdovskih Policah je rokometašice obeh ekip v soboto nagovoril župan Tadej Beočanin, ki je gostjam zaželel dobro počutje v Ajdovščini in jim izročil spominska darila (na fotografiji), domačim rokometašicam pa se zahvalil za borbenost in dober rezultat v Črni gori ter obljubil, da jih bo tudi v nedeljo spodbujal.

Dvorana Police je v nedeljo zvečer spominjala na zlate čase ajdovskega rokometa, saj je bila spet povsem zasedena, navijači pa so domačim rokometašicam skozi celo tekmo dajali 'ritem'. Mlinarke so kljub visoki prednosti z gostovanja tudi povratno tekmo začele dovolj zavzeto, da so odšle na odmor z minimalno prednostjo (8 : 7), ki so jo v nadaljevanju le še večale. Izredno visoke toda mlade in neizkušene Črnogorke so se sicer borile po svojih močeh, vendar napredovanje Mlinotesta v osmino finala tega tekmovanja ni bilo nikoli ogroženo.

Tako kot na prvi tekmi v Danilovgradu je bila tudi v Ajdovščini najboljša Mlinotestova strelka Slavica Schuster, ki je dosegla sedem golov.

Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Srečkovič, Schuster 7, Š. Ferfolja 4, Svetik 3, Čermelj 2, T. Ferfolja 2, Rojc 2, Čajko 1, Pipan 1, Batagelj, Brecelj, Fegic, Krapež, Sanabor, Vidmar; trener Dušan Vidmar.

Ajdovke bodo z zanimanjem čakale na žreb osmine finala, zagotovo pa jih spet čaka dolgo potovanje. V bobnu bodo namreč ekipe iz Srbije, Kosova, Makedonije, Švice, Poljske, Nizozemske, Portugalske in Turčije.