Planinske gospodinje predstavljajo: Turizem na kmetiji

datum: 04.12.2015
kategorija: Novice

Turizem na kmetiji nosi naslov letošnji projekt Društva gospodinj z dramsko skupino Planina. Premierno so ga predstavili prejšnjo nedeljo v domačem kraju, to nedeljo, 6. decembra, pa bo ponovitev predstave še v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini.

Turizem na kmetijiLetošnja zgodba planinskih gospodinj je precej aktualna – lotile so se turizma na kmetiji. Avtorsko gledališko predstavo Dušana Česna z naslovom Turizem na kmetiji z dobrodošlico Ženskega pevskega zbora Društva gospodinj so dopolnile še z izdajo koledarja – dvanajst mesecev, dvanajst receptov zdravih vipavskih jedi s priloženimi gensko nespremenjenimi semeni rastlin, značilnih za Vipavsko dolino, poleg so zapisale svoje znanje in izkušnje kako pridobiti semena in iz njih vzgojiti rastline, za mlade rodove. Med prvimi je koledar prejel župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin, ki si je ogledal premierno predstavitev na Planini.

Turizem na kmetijiTurizem na kmetiji plakat Turizem na kmetiji to nedeljo, 6. decembra ob 16. uri, prihaja v Ajdovščino, v Dvorano prve slovenske vlade. Vabljeni na ogled!