Odštevamo …

datum: 30.12.2015
kategorija: Novice

Foto Roman Žonta

Vsi trije dobri možje so že obiskali Ajdovščino, ozaljšano z eno najlepših novoletnih smrečic. Praznično okrašeno mesto bo novo leto dočakalo na silvestrovanju na Lavričevem trgu – 31. decembra bo zaradi priprav trg že delno zaprt za promet.

Časa za razmišljanje o tem, kje boste preživeli zadnjo noč letošnjega leta, ni več veliko. Če še nimate načrtov, pa vam domač kavč ne diši najbolj, se odpravite na silvestrovanje na Lavričev trg v Ajdovščino. Vremenoslovci obetajo mrzlo, a jasno in lepo noč, obiskovalcem ajdovskega silvestrovanja bo prvi voščil župan Tadej Beočanin.

Obveščamo vas, da bo Lavričev trg zaradi organizacije silvestrovanja delno zaprt za promet 31. decembra 2015, pa tudi 1. januarja 2016. Predvsem na trgu ne bo mogoče parkirati (parkirajte za starim mlinom!). Prosimo za razumevanje in strpnost.

Silvestrsko druženje organizira tudi krajevna skupnost Lokavec, potekalo bo v Dvorani Edmunda Čibeja, namenjeno je predvsem krajanom, zagotovo pa ne boste ostali pred vrati, če vas pot zanese tja čez. Na silvestrovo pa bodo odprta tudi vrata mnogih lokalov po mestu in okolici.

Poživite si praznične dni s sprehodom po Vipavskem Križu, ki je ozaljšan s preko 80 jaslicami – razstavljene so v domu krajanov in na dvoriščih domačinov. Otroci se bodo lahko še ves januar zabavali na drsališču na grajskem vrtu. Aktivne pa vabita obe koči – tako na Čavnu, kot na Golakih, boste v teh dneh dobrodošli. Družabnih dogodkov pa se v teh dneh ne manjka, pobrskajte po našem koledarju dogodkov, še večji nabor doživetij v naših krajih boste našli na spletni strani TIC Ajdovščina

Kjerkoli, kakorkoli in s komerkoli – naj bodo vaša praznovanja vesela, začetek novega leta pa spodbuden. Srečno!