Proti raku z Antioksidanti

datum: 04.02.2016
kategorija: Novice

Ob današnjem svetovnem dnevu boja proti raku skupina Antioksidanti premierno predstavlja videospot za pesem Trenutek z mano, ki govori o tem, kako nepomembne so materialne stvari, ko zbolimo za boleznijo kot je rak.

Skupina Antioksidanti iz Ajdovščine, ki jo sestavljajo kitarista Andraž Žvokelj in Grega Marc, bobnar Gal Furlan, basist Darjan Brus in pevec Erik Jež, je v maju 2015 osvojila prestižno nagrado za mlade skupine na natečaju Šourock, kar jim je omogočilo finančno podporo za snemanje videospota za pesem Trenutek z mano.

antioksidanti1Videospot je režiral Aljaž Kete, v njem pa poleg skupine nastopajo še igralka Kaja Pečnik iz Ajdovščine, ki živi in dela v Londonu, ter Izak Cunta in Gregor Vidrih. Videospot so snemali na več krajih po Sloveniji, med drugim v stari šoli v Vipavi …

Skupina Antioksidanti je na slovenski sceni prisotna že od leta 2009 in je do danes na raznih tekmovanjih prejela več nagrad. Že leta 2010 so zmagali na slovensko-italijanskem natečaju Mladi brez meja ter leta 2013 prejeli nagrado za najboljšo mladinsko rock zasedbo na tekmovanju Rock Vizije, poleg tega naziva pa prejeli še Vizionarja za najboljšega pevca (Erik Jež) ter najboljšega avtorja tekstov in melodij (Andraž Žvokelj). Pesem Trenutek z mano je sredi januarja izšla tudi na prvencu z naslovom Parfum in plastika.

Videospot bo danes zvečer premierno predstavljen v Klubu Baza v Ajdovščini, kjer bodo člani skupine pesem tudi v živo zaigrali.

Kliknite za ogled spota