Ledeno kraljestvo navdušilo!

datum: 05.02.2016
kategorija: Novice

Sinoči je bila v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini krstno uprizorjena glasbeno-gledališka priredba Disneyjevega filma Ledeno kraljestvo v izvedbi mladinskega zbora in dramskega krožka Osnovne šole Danila Lokarja in v režiji Petra Avbarja. Premiera bo nocoj.

Ledeno kraljestvoLotiti se predelave Disneyeve filmske uspešnice, in to v gledališki musical, je nadvse pogumno. Vendar je režiser Peter Avbar tudi tokrat popolnoma zadostil vsem velikim pričakovanjem. Zgodba je preprosta in znana, je povzetek filma Frozen, ki ga otroci dobro poznajo. Hkrati pa je tudi nauk znan in preprost – povedati želi, da ljubezen lahko premaga vse strahove in ovire.

Ledeno kraljestvo pripoveduje o dveh sestrah – živahni, življenja polni Ani in otožni Elsi s čudežno močjo … Glasba je originalna, besedilo igre in songov pa zgolj povzeto. Predstavo odlikujejo odlično petje,  izvrstna igra in koreografija, imenitni kostumi ter posebni gledališki efekti, ki jo naredijo še veličastnejšo.

Ledeno kraljestvoOb osrednjih protagonistih, ki so vsi tudi odlični solisti – kraljici Elzi, princeski Ani, trgovcu Krištofu, princu Hansu, jelenu Svenu in snežaku Olafu – je stalni odrski spremljevalec zgodbe Mladinski pevski zbor OŠ Danila Lokarja, sodelujejo pa še statisti in plesalke. Več kot 60 članov šteje odrska ekipa Ledenega kraljestva, še kakšen ducat ali dva pa jih v ozadju skrbi za nemoten potek. Ob režiserju Petru Avbarju gre velik aplavz zborovodkinji mladinskega zbora Petri Habjanič Gregorc in šolski likovnici Nataši Rupnik, ki je ponovno odlično poskrbela za razkošen vizualen vtis. Jasmina Putnik je sodelovala pri glasbeni opremi predstave, Anuša Blažko je avtorica plakata in ostalih promocijskih materialov.  

Krstna uprizoritev je bila namenjena staršem in drugim vabljenim gostom. Med dolgimi aplavzi ob koncu, nabitem s čustvi, je marsikomu spolzela solza po licu. Ganjen je bil režiser Peter, ravnateljica Irena Krašna Kodele pa ponosna na svoje učitelje in učence. Vredno je bilo vložiti ogromno dela in časa, vredno je bilo na račun vaj izpustiti kakšno uro matematike ter vaditi celo ob nedeljah. Tudi to je šola, šola življenja, je poudarila ravnateljica.

Nocoj je premiera predstave – vendar pozor, le za tiste, ki ste si pravočasno priskrbeli brezplačne vstopnice. Nove ponovitve predstave so že napovedane za konec februarja in začetek marca.

In še – ploskanje, tudi med predstavo, predvsem po songih, nadvse zaželeno!

sh