Letno srečanje domačih planincev

datum: 29.02.2016
kategorija: Novice

Dušan Plesničar, podpredsednik MDO PD Posočja, je podelil bronaste in srebrne znake PZS.

Zadnji februarski petkov večer so se člani Planinskega društva Ajdovščina zbrali na rednem letnem občnem zboru. Zaslužnim članom društva so bila podeljena priznanja Planinske zveze Slovenije, izvoljen je bil nov upravni odbor društva. Občnega zbora ena največjih domačih društev se je udeležil tudi župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin.

Posebno priznanje je PD Ajdovščina izročilo Boštjanu Mikužu za njegove alipinistične dosežke. Planinsko društvo Ajdovščina letos šteje že 113 let. Je eno najštevilčnejših domačih društev, ki skrbi za dve planinski postojanki – na Čavnu in na Golakih – ter za mnoge planinske poti po območju naše občine.

Na rednem letnem občnem zboru je podpredsednik MDO PD Posočja Dušan Plesničar podelil priznanja najzaslužnejšim članom domačega društva. Bronasti znak PZS so prejeli Cvetka Černigoj, Ožbej Marc, Evgen Sever in David Semič, srebrni znak PZS pa Robert Kovač. S posebnim priznanjem se je domače Planinsko društvo Ajdovščina poklonilo velikim alipisnističnim uspehom Boštjana Mikuža, ki je nato s fotografijami predstavil zadnjo odpravo v Patagonijo.

Občni zbor PD Ajdovščina 2016Planinskemu društvu Ajdovščina je čestital tudi župan Tadej Beočanin, ki poleg skrbi za planinske poti in koči in promocije zdravega načina življenja vidi delo in prizadevnost društva tudi v turističnem razvoju občine.

Na letošnjem občnem zboru so člani društva izvedli tudi volitve. Bogdan Kodele se je od predsedovanja poslovil. Izvoljen je nov upravni odbor PD Ajdovščina, ki se bo v kratkem sestal in izmed sebe izbral novega predsednika.

Občni zbor PD Ajdovščina so s kulturnim programom okrasili Občni zbor PD Ajdovščina 2016oktet Šumljak ter šolarji OŠ Danila Lokarja.