Minister zadovoljen z Ajdovščino

datum: 18.03.2016
kategorija: Novice

Župan Tadej Beočanin je pripravil sprejem za podjetnike in gospodarstvenike v občini, ki so se ga udeležili tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter poslanka Eva Irgl in poslanca Jernej Vrtovec in Matjaž Nemec.

Dosedanjim ukrepom za krepitev gospodarstva in nova delovna mesta je bočina letos dodala nove, za katere pa je po županovih besedah precej zanimanja: »Zadovoljen sem, da so tudi novi ukrepi, ki smo jih letos uvedli, naleteli na dober odziv med podjetniki.« Med njimi je župan Beočanin izpostavil ukrepe za spodbujanje zaposlovanja za daljše časovno obdobje, po katerem so v prvem razpisu pridobili prijave za sofinanciranje 15 delovnih mest. Še več je zainteresiranih novih investitorjev, ki želijo pridobiti subvencije za nakup stavbnih zemljišč. »Tu gre predvsem za nove, tuje vlagatelje, ki želijo na našem prostoru odpirati nove proizvodne oziroma poslovne prostore,« je še dejal župan. Med njimi so predvsem vlagatelji, ki prihajajo iz Italije in Rusije.

Minister Počivalšek je v nagovoru zbranim podjetnikom predstavil ukrepe in področja, na katerih bo država pripravljala ukrepe za večje zaposlovanje, odpravljanje administrativnih ovir ter davčne reforme. »Vesel sem, da sem prišel v občino, ki tudi sama skrbi za to, da se pogoji za poslovanje podjetnikov izboljšujejo. Še posebej me je navdušil pristop k spodbudam za investitorje, bodisi domače ali tuje, tako da imamo še eno območje, kjer je podporno investicijsko okolje pozitivno,« je povedal Počivalšek.

Na srečanju je direktorica Ljudske univerze Ajdovščina Eva Mermolja predstavila analizo potreb gospodarstva po kadrih, izobraževanju in usposabljanju v Občini Ajdovščina, ki so jo opraviliza potrebe občine. Analiza je pokazala, da se je v zadnjih dveh letih brezposelnost v Občini Ajdovščina zmanjševala, domači podjetniki pa so v anketi napovedovali, da bodo v prihodnjih desetih letih zaposlili predvidoma okrog 600 oseb.

Za glasbeno kuliso srečanju v Dvorani prve slovenske vlade je poskrbela instrumentalna zasedba Mistika, ki jo ob Lei Pangerc iz Ajdovščine sestavljajo še trojčice Larisa, Lucija in Mihaela Bajec Peca iz Lokve.

Vir: STA