Za starim mlinom se dogaja

datum: 25.03.2016
kategorija: Novice

Gradbišče za starim mlinom počasi že dobiva obrise bodočega parkirišča. Kljub obilici dežja bodo delavci podjetja Stopar d.o.o. uspeli ujeti pogodbene roke in sredi aprila končali gradbena dela.

Vendar pa parkirišče še ne bo takoj v uporabi, saj se bo počakalo, da se trava obrase. Parkirna mesta bodo namreč zarisana na t.i. travnatih rešetkah, dovozne poti bodo seveda asfaltirane. Maja bodo postavili tudi polnilnico za električne avtomobile.

 

Ob hortikulturni ureditvi oziroma zasaditvi čebelam prijaznejših drevesnih vrst (javorjev namesto topol) bo parkirišče pridobilo še 'kulturno komponento'. Ob pešpoti z glavnega trga proti vrtcu bodo postavili razstavne panoje za umetniške fotografije. Za razliko od ljubljanskega Tivolija bodo panoji prilagojeni ajdovski burji. Za prvo razstavo bo poskrbelo Fotografsko društvo Veno Pilon s fotografskimi pogledi na ajdovske znamenitosti.

Ob Hublju bodo uredili še sprehajalno potko, ki se bo proti severu navezovala na pešpot ob Lokavščku, na jugu pa mimo počivališča za kolesarje ob starem mlinu in naprej čez most ter mimo Rizzatove vile ob levem bregu Hublja vse do obvoznice pod Bisom.