Vzemite v roke knjigo

datum: 20.04.2016
kategorija: Novice

Od 18. do 22. aprila 2016 potekajo 21. slovenski dnevi knjige, iztekli se bodo na svetovni dan knjige, 23. aprila. Lavričeva knjižnica Ajdovščina pa prav danes vstopa v že deseto akcijo Primorci beremo 2016.

Na zgornjem Vipavskem je veliko ljubiteljev knjig, saj Lavričeva knjižnica že od samega začetka akcije Primorci beremo drži prvo mesto med primorskimi knjižnicami, tako po številu prebranih knjig, kot po številu bralcev, ki so uspešno zaključili projekt. Letošnja bralna značka za odrasle se torej začenja prav danes. Akcija, ki jo je pred desetletjem zasnovala tolminska knjižnica, želi bralstvo spodbuditi za slovensko leposlovje. Potekala bo vse do 11. novembra. Pobrskajte za več informacij

23. april je Unesco proglasil za svetovni dan knjige. Zadnja leta ga obeležujemo tudi ponoči - letos bo knjigi posvečena noč z 22. na 23. april. http://2016.nocknjige.si/

Knjiga ima na Vipavskem posebno mesto. Ta dežela je od nekdaj navdihovala mnoge pisce. Še danes smo Vipavci ponosni na Svetokriškega in Vrtovca, pa Čibeja, Lokarja, danes Černigoja, Bizjaka in mnoge druge avtorje, ki skozi zapisano besedo bralstvu nudijo posebno lepe užitke.

Vzemite torej v roke knjigo – dobro kriminalko, romantično zgodbo ali pa priročnik za pridobivanje novih, praktičnih znanj.