Igrajmo se za varnost 2016

datum: 24.05.2016
kategorija: Novice

V petek dopoldne, 27. maja 2016, bo v Športnem parku Pale potekala tradicionalna prireditev, katere namen je opozoriti otroke na pomembnost lastne varnosti v prometu, pri športnih aktivnostih, na počitnicah … Organizator prireditve je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina, ki je tudi letos k sodelovanju pritegnil pisano paleto služb in društev, ki bodo na atraktiven način predstavile svoje delo.

DSC 0248 Skozi leta organiziranja dogodka se je izkazalo, da je prireditev Igrajmo se za varnost ena boljših spodbud otrokom in mladim za lastno varno ravnanje – bodisi na vsakdanjih prometnih poteh, bodisi pri prostočasnih dejavnostih. Predvsem najmlajši pa vtise in zglede iz dogodka pridno prenašajo na starše, ki v prehitrem tempu vsakdanjika hitro radi pozabijo na pravila.   

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu z organiziranim in brezplačnim avtobusnim prevozom poskrbi, da si dogodek ogleda kar največ otrok in šolarjev iz naše občine. Na lanskem dogodku smo jih našteli preko 1000, na podoben odziv računamo letos. Da se bodo dobro in varno zabavali ter na počitnice odnesli kakšen dober nasvet in modro misel več, pa zagotavlja bogat nabor letošnjih sodelujočih služb in društev.

Igrajmo se za varnost 2015Na prireditvi Igrajmo se za varnost 2016 bodo sodelovali: enote Policije, Gasilsko reševalni center Ajdovščina, Zdravstveni dom Ajdovščina, Prostovoljno gasilsko društvo Col, ekipa Prve pomoči Ajdovščina, Gorska reševalna služba Tolmin – skupina Ajdovščina in enota z reševalnimi psi, Jamarsko društvo Danilo Remškar, Prometna šola Nova Gorica, Društvo tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina, Regijska enota za odstranjevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev Nova Gorica, Radioklub Ajdovščina, Avto šola Stop, ekipa projekta Holistic in Občine Ajdovščina.

Letošnja prireditev bo posebej izpostavila preventivno delovanje pred morebitnimi ugrabitvami otrok, kot vsa leta doslej pa bo poudarek tudi na varnosti v prometu.