Ajdovščina v maju ta konec tedna vabi na Lavričev trg

datum: 25.05.2016
kategorija: Novice

Pa smo ga dočakali – tisti konec tedna v letu, ko središče Ajdovščine zavzame naša osrednja družabna prireditev Ajdovščina v maju. Letošnja napoveduje pester dnevni in večerni program. Hkrati pa bo to priložnost za preizkus novega parkirišča za starim mlinom, ako tega še niste storili, saj bo Lavričev trg od petka zvečer do nedelje zaprt za promet.

 Zapore bodo postavljene v petek, 27. maja, ob 18. uri, nadvse vljudno naprošamo vse, ki imate navado parkirati na trgu, da tega dne pred to uro umaknete svoja vozila na katerega od okoliških parkirišč: za starim mlinom, ob osnovni šoli Danila Lokarja, za občino …

ajm PASICA

AJM 2016-27majV petek zvečer bodo na velikem odru na Lavričevem trgu publiko ogrevali domači Antioksidanti, sledijo zvezde petkovega večera, Rok'n'band.

Sobotna Ajdovščina v maju bo športno obarvana. Dopoldan se bodo na Lavričevem trgu odvijale različne športne dejavnosti, osrednji športni dogodek bo dirka s poganjalčki ob 11. uri. Popoldan pa bo na obisku tudi Ribič Pepe. Večer bo pripadel zasedbama Zmelkov in Bajaga i Instruktori (vstopnina 5 evrov).

Nedelja bo dan za znanost in kulturo, na Lavričev trg prihaja festival znanosti, odvijale se bodo eksperimentalne delavniceAJM2016-28maj E-hiše Nova Gorica in znanstveni šovi Akademije za radovedne. Pilonova galerija, Lavričeva knjižnica in drugi domači zavodi ter društva se bodo v program vključili z različnimi umetniškimi delavnicami, prikazi … Vrhunec popoldanskega dogajanja bo ulična predstava Društva gledališče Ane Monro. Nato pa bodo letošnjo osrednjo občinsko družabno prireditev zaključile skupine Victory, pa Mauro Staraj & LaBanda in Brkinski trio.

Dnevno dogajanje v soboto in nedeljo bodo poživljale stojnice s ponudbo lokalnih izdelkov, pridelkov, kulinaričnih pokušin …  

Razen sobotnega večernega koncerta so vsi ostali dogodki v sklopu Ajdovščine v maju 2016 brez vstopnin. 

AJM 016 - nedelja Bližnjica do podrobnejšega programa Ajdovščine v maju 2016