Projekt Holistic na Ajdovščini v maju

datum: 29.05.2016
kategorija: Novice

Glavni cilji projekta Holistic so zmanjšati število in omiliti posledice požarov v naravi, zaščititi prebivalce in njihovo premoženje, obvarovati naravne in kulturne vire ter nenazadnje tudi izboljšati ozaveščenost ljudi o pomembnosti požarne varnosti. Kako preprečiti požar v naravi? Kako zmanjšati tveganje za izbruh požara? Kako reagirati in kaj storiti, če do požara pride? Kako in zakaj sanirati posledice požara v naravi? Vsa ta vprašanja in še mnoga druga projekt Holistic skozi svoje aktivnosti ozaveščanja naslavlja in nanje poskuša odgovoriti.

Zadnji vikend v maju se je projekt Holistic s svojimi aktivnostmi ozaveščanja predstavil na tradicionalni prireditvi Ajdovščina v maju. Stojnica Holistic je stala na osrednjem trgu v Ajdovščini celo soboto in nedeljo. Ponujala je številne izobraževalne in zabavne aktivnosti ter promocijske izdelke, namenjene tako otrokom kot odraslim. Poleg pobarvank s poučno vsebino in likovnih delavnic na temo požarov v naravi je bil otrokom še posebej zanimiv pano gasilca z odprtino za obraz. Prav vse obiskovalce pa je navdušila simpatična maskota Holistic. V nedeljo sta se ekipi Holistic na stojnici pridružila tudi Gregor in Dejan iz Prostovoljnega gasilskega društva Selo. Pripeljala sta se z gasilskim vozilom za požare v naravi, ki je bilo obiskovalcem na voljo za ogled in preizkus.

Skozi zabavne vsebine so se imeli obiskovalci priložnost podučiti o požarni varnosti in podrobno seznaniti s projektom Holistic. Skratka, na stojnici Holistic aktivnosti in zabave res ni manjkalo.

 

 Holistic holistic logo adriatic ipa

EU zastava in pripis_slo holistic

 SVRK logo_SL.JPG holistic